~ RICOTTÁS - EPRES PITE ~

2014-05-07

sponsored links






 Holnap már hazautazom, de jöjjön most még egy utolsó bejegyzés innen olaszo.- ból. Ma még egy, nagy bevásárlást kell megejteni, hiszen egy darabig nem akarom nélkülözni az olasz alapanyagokat - amit imádok.
Nem kell ragoznom, hogy az egyik nagy kedvencem a ricotta, amit még magában is csak úgy elmajszolok, van már kedvenc márkám is, hiszen többfélét kóstoltam már.
Ennek a pitének a töltelékébe kevés fõtt krumpli is került, amitõl még szaftosabb és tartalmasabb lett a sütemény.


? HOZZÁVALÓK ?
Tészta : - 35 dkg liszt, 15 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 2 tojássárgája, 1 tk sütõpor, tejföl
Töltelék : - 25 dkg ricotta, 15 dkg fõtt burgonya, 10 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 2 tojás sárgája
- kb 25 dkg eper

- A tésztához a hozzávalókat annyi tejföllel összegyúrjuk , hogy jól kezelhetõ tésztát kapjunk.
- Hideg helyen pihentetjük amíg elkészítjük a tölteléket.
- A ricottát kikeverjük a cukrokkal, a tojássárgákkal, hozzáreszeljük a citromhéjat és végül hozzáadjuk a kihûlt áttört burgonyát.
- A tészta 3 / 4 - ed részét belesimítjuk egy, kb 23 x 23 - as sütõpapírral bélelt tepsibe, úgy, hogy legyen egy kis pereme is.
- Rákenjük a tölteléket, majd kirakjuk eperszeletekkel, kicsit belenyomkodva.
- A maradék tésztából pedig berácsozzuk a süteményt.
- Elõmelegített 175 ° C - os sütõbe kb 25 - 30 perc alatt megsütjük.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/05/...

sponsored links

Keres?s