~ RICOTTÁS BARACKOS KOCKA ~
sponsored links
- 3 tojás
- 12 , 5 dkg xilit + 2 ek - vagy cukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 25 dkg Szarvasi ricotta
- 10 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg teljes kiõrlésû liszt
- 12 dkg fehér tönkölyliszt
- 12 dkg fehér tönkölyliszt
- 1 tasak sütõpor
- 2 nektarin
- 3 - 4 szem sárgabarack
- A sütõt 180 °C - ra elõmelegítjük, egy 25 x 25 cm - es tepsi aljára sütõpapírt fektetünk.
- A barackokat feldaraboljuk.
- A tojás kihabosítjuk a xilittel, majd kézi habverõvel hozzákeverjük a ricottát, a sütõporos lisztet és az olvasztott vajat. Ízesítjük vaníliával, majd a masszát a tepsibe simítjuk, a tészta tetejére tesszük a barackot és megszórjuk édesítõvel és kb 40 perc alatt megsütjük. ( Tûpróba ! )
- Porcukorral megszórva tálaljuk.