~ RICOTTAHABOS RÉPATORTA ~
sponsored links
Tészta :
- 3 tojás
- 15 dkg cukor
- 25 dkg finomra reszelt sárgarépa
- 80 ml étolaj
- 1 dl frissen facsart narancslé
- 1 narancs reszelt héja
- 25 dkg liszt
- 1 / 2 tasak sütõpor
- 1 kk szódabikarbóna
Krém :
- 25 dkg krémes ricotta
- kb 3 ek porcukor
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 2 dl tejszín
- 1 tasak expressz zselatin
- A tojást habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a narancslét, a narancshéjat, az olajat, a sárgarépát és összeforgatjuk a sütõporos, szódabikarbónás lisztet. A masszát sütõpapírral bélelt 22 cm - es tortaformába simítjuk és 180 °C - on, kb 34 - 40 perc alatt tûpróbáig sütjük.
- A ricottát összekeverjük a porcukorral, citromhéjjal és a vaníliával.
- A tejszínt habbá verjük a zselatinfix - el együtt, majd óvatosan összeforgatjuk a ricottával. Az egészet sima csõvel ellátott habzsákba töltjük és tetszés szerint díszítjük a kihûlt tortát.