~ RIBIZLIS TÚRÓS ALAGÚT ~

2017-07-03

sponsored links


 
   
 
 ?HOZZÁVALÓK?
Kakaós tészta :
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 5 dkg xilit- por ( helyette porcukor )
- 1 ek keserû kakaópor
- 10 dkg vaj
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 tojássárgája
- 1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 40 dkg túró
- 3 tojás 
- 15 dkg xilit- vagy ízlés szerint cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 2 ek mazsola
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
3 ek búzadara
- 1 marék ribizli

  • A kakaós tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliát, a tojássárgáját és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta. Ezután folpackba csomagolva 30 percre hûtõbe tesszük, majd miután kinyújtottjuk, a 2 /  3 - ad részével kibélelünk egy kivajazott és liszttel behintett, hosszú õzgerincformát.
  • A töltelékhez a tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal és a ribizlivel.
  • A formát megtöltjük a túrós masszával és betakarjuk a maradék tésztával.
  • 180 °C  - on kb 35 percig sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihûlni, majd  olvasztott csokoládéval díszítjük ( elhagyható ) 


Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/07/...

sponsored links

Keres?s