~ RIBIZLIS TÚRÓS ALAGÚT ~
sponsored links
Kakaós tészta :
- 20 dkg fehér tönkölyliszt
- 5 dkg xilit- por ( helyette porcukor )
- 1 ek keserû kakaópor
- 10 dkg vaj
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 tojássárgája
- 1 - 2 ek tejföl
Töltelék :
- 40 dkg túró
- 3 tojás
- 15 dkg xilit- vagy ízlés szerint cukor
- 1 tk vanília kivonat
- 2 ek mazsola
- csipet só
- 1 citrom reszelt héja
3 ek búzadara
- 1 marék ribizli
- A kakaós tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük, majd elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a vaníliát, a tojássárgáját és összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy összeálljon a tészta. Ezután folpackba csomagolva 30 percre hûtõbe tesszük, majd miután kinyújtottjuk, a 2 / 3 - ad részével kibélelünk egy kivajazott és liszttel behintett, hosszú õzgerincformát.
- A töltelékhez a tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A túrót kikeverjük a többi hozzávalóval és lazán összeforgatjuk a tojáshabbal és a ribizlivel.
- A formát megtöltjük a túrós masszával és betakarjuk a maradék tésztával.
- 180 °C - on kb 35 percig sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihûlni, majd olvasztott csokoládéval díszítjük ( elhagyható )