~ RESZELT, RÁNTOTT SAJT ~
sponsored links
Rántott sajt, egyszerûen. Gyorsan kész van és nem kell a panírozással kínlódni.
Köretként fõtt rizs és vajon párolt zöldbab egyvelege került mellé, de csak úgy magában is kitûnõ nassolnivaló.
Egy baj van csak vele, hogy pillanatok alatt elfogy.
- Tapasztalat : bõ olajban süssük, hogy szinte lebegjen az olajban és lehetõleg tapadásmentes serpenyõben, ne használjunk villát a forgatáshoz vagy a kiemeléshez mert könnyen sérül a panír és kifolyhat a sajt - használjunk szûrõkanalat. Ha betartjuk ezeket a tanácsokat, nem ér meglepetés és gyorsan, egyszerûen elkészül a rántott sajt.
? HOZZÁVALÓK ?
- 30 - 35 dkg trappista vagy más jellegû sajt
- 2 db tojás
- 1 ek liszt
- zsemlemorzsa - a hempergetéshez
- A sajtot reszeljük le és keverjük össze a felvert tojással és a liszttel, tegyük a masszát kb 15 percre a mélyhûtõbe.
- Nedves kézzel formáljunk golyókat, majd hempergessük meg a zsemlemorzsában.
- Tegyük ismét mélyhûtõbe, amíg felhevítjük az olajat.
- Majd a bõ olajban, süssük aranybarnára a sajtgolyókat.