?regt?szt?s feh?r keny?r

2022-11-22

sponsored links


 Hozz?val?k:

?regt?szt?hoz: 

12,5 dkg finomliszt

125 ml v?z

2 dkg friss ?lleszt?

1 ek olaj

Ezekb?l a hozz?val?kb?l este egy galuska s?r?s?g? massz?t keverek, csak ?gy vill?val. Ha sz?pen ?ssze?ll, egyszer?en csak lefedem, ?s a pulton hagyom reggelig.

Keny?rhez:

50 dkg finomliszt

1 tk. cukor

1,5 tk s?

1 ek olaj (b?rmilyen j?, ?n oliv?t tettem bele)

225 ml v?z

Elk?sz?t?s:

?n konyhai robotg?ppel dolgoztatom ki a t?szt?t, ?gy annak az ?stj?be pakolom bele a hozz?val?kat, a tetej?re kanalazva az el?z? este ?ssze?ll?tott ?regt?szt?t is. Nem kell sok id?, t?z perc alatt sz?pen kidolgozott lesz a t?szta, gondolom k?zzel dagasztva sem t?l hossz? id?. A l?nyeg, hogy egy nem t?l l?gy, de rugalmas t?szt?t kapjunk. Lefedve mehet is pihenni els? k?rben 30 percet, majd ?vatosan ?thajtogatjuk. ?jabb 40 perc pihen? k?vetkezik. Arra ?gyelj?nk, hogy a dagaszt?s befejez?se ut?n m?r liszt ne ?rje a t?szt?t! ?gy amikor megform?zom, el?tte lehelet v?konyaan olajjal megkenem a munkafel?letet, ?s ?gy kap sz?p testet a kenyerem. ?n kacsas?t?ben s?t?m (lehet j?naiban is), ez?rt annak az alj?ba teszek ?sszehajtott s?t?pap?rt, ami al? vizet spriccelek. Megy bele a keny?r, lefedem ?s m?g 30 percet adok neki, hogy a t?szta mag?hoz t?rjen. K?zben el? lehet meleg?teni a s?t?t, 230 fokra. a kenyeret egy peng?vel bevagdosom, j?l lepermetezem v?zzel, spriccelek a kacsas?t? tetej?be is, majd lefedem ?s betolom a s?t?be. semmi flanc, nekem teljesen egyszer? t?zhelyem van, egyf?le m?don s?t, l?gkever?s sincs benne. Viszont cser?be ?gy tartja a meleget, mintha kemence lenne. Nekem egy f?l ?ra el?g volt, akkor leemeltem ?vatosan a s?t?t?l tetej?t. Gy?ny?r? szine volt a keny?rnek, ?gy kivettem. akinek viszont ekkor m?g nem el?g szines a kenyere, az nyugodtan tegye vissza fed?s n?lk?l p?r percre. 

Kiv?ve r?csra tettem, kicsit megnyitottam a konyhaablakot is r?, ?s ism?t kapott egy vizes soriccel?st, ett?l kezdett cserepesedni. A recept nem a saj?t tal?lm?nyom, egy netes oldalon leltem r?, de csak aj?nlani tudom! 


Folytats a blogon ... https://ugymintotthon.blogspot.com/20...

sponsored links

Keres?s