~ RAHÁTOS BUBORÉKKALÁCS ~

2014-03-30

sponsored links




Finom kalácsot a húsvéti asztalra. 
Sikerült hozatnom romániából rahátot - ami egy gyümölcszselé - szerû, porcukorba forgatott édesség - Többféle ízben kapható és nagyon finom önmagában is, hát még ebben a kalácsban.
 Ibolyás cukor is került bele, ami még ízletesebbé tette a kalács ízét. 
A formázással sem kell bajlódni, fonni vagy csavarni, hanem egyszerûen gömbölyítsük labdacsokat és rakjuk a formába, szépen összefog kelni.



~ HOZZÁVALÓK ~
- 40 dkg liszt
- 20 dkg rétesliszt
- 2, 5 dkg friss élesztõ
- 3 ek porcukor - nálam ibolyás cukor
- 1 tojás + 1 sárgája
- 8 dkg olvasztott vaj
- kb 2 , 5 - 3 dl tej
- csipetnyi só
- 20 dkg rahát
- tojássaárga + pici tej - a kenéshez

- Az élesztõt 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt tésztát dagasztunk.
- Végül belegyúrjuk az felkockázott rahátot is.
- Meleg helyen a duplájára kelesztjük, majd amikor megkelt, lisztes felületen átgyúrjuk.
- 12 db - ra osztjuk és mindegyiket gömbölyítjük, mint a zsömlét.
- Egy kalácssütõ formát kibélelünk sütõpapírral és átlósan belerakosgatjuk a labdacsokat így : 



- Takarjuk és hagyjuk a duplájára kelni. majd kenjük le a tejes tojással és elõmelegített 180 °C - on süssük szép pirosra.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/03/...

sponsored links

Keres?s