~ PARMEZÁNOS MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
- 50 dkg liszt
- 1 ek só
- 1 tasak szárított élesztõ
- 1 kk cukor
- 10 dkg fagyos zsír
- 15 dkg vaj / margarin
- 1 tk õrölt bors
- 1 tojás
- 10 dkg reszelt parmezán
- kb 1 - 1 , 5 dl tejföl
- 1 / 2 csokor medvehagyma
továbbá : - 1 tojás - a kenéshez
- len / szezámmag - a szóráshoz
- 1 dl tejfölt meglangyosítunk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztõt, majd hagyjuk felfutni.
- 3 ek lisztet a megmosott és gondosan leszárított medvehagymával egy késes aprítóval összeaprítjuk, majd hozzákeverjük a többi liszthez. Hozzáadjuk a sót, a borsot, a parmezánt és elmorzsoljuk benne a zsírt ill a vajat, azután hozzáöntjük a felfutott élesztõt, a tojást és és alaposan összegyúrjuk. Ha szükséges adjunk még hozzá tejfölt.
- A tésztát kb 30 percig pihentetjük, majd kb 1 cm - es vastagságúra kinyújtjuk és egy kisebb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütõpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, a tetejét felvert tojással lekenjük és megszórjuk magokkal.
- Elõmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.