~ PAPRIKÁS ÚJBURGONYA KÖLESSEL ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
- kb 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 30 dkg debreceni kolbász
- 15 dkg köles
- só
- kb 1 kg burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csapott ek pirospaprika
- 30 dkg debreceni kolbász
- 15 dkg köles
- só
- A finomra aprított hagymát szalonna zsíron megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és kissé átpirítjuk. Azután megszórjuk pirospaprikával és rádobjuk a héjától megtisztított és felkockázott burgonyát.
- Felöntjük kb 2 , 5 - 3 dl vízzel, hozzászórjuk az átöblített kölest és az egészet fedõ alatt készre fõzzük. ( ha szükséges adjunk a fõzés során még hozzá vizet )