~ PANINI NAPOLETANI ~

2017-08-08

sponsored links


Azaz klasszikus nápolyi töltött tekercs. Egyszerû pizzatésztából készül, a töltelék alapja a fõtt tojás,  sajt és ízletes felvágottak. Ideális baráti összejövetelekre, piknikre vagy éppen tízóraira, iskolába a gyerekeknek. 

?HOZZÁVALÓK?
Tészta :
- 45 dkg liszt
- 12 g friss élesztõ
- 1 kk cukor
- 1 tk só
- 4 ek olívaolaj vagy 6 dkg zsír
- kb 2 , 5 dl langyos víz
Töltelék :
- 3 db fõtt tojás
- 15 dkg kockára vágott kemény sajt
- 2 - 3 ek parmezán
- 15 - 15  dkg kockázott sonka, baconszalonna
- frissen õrölt bors
tetejére : - 1 tojássárgája  + 1 ek tej

  • A tészta hozzávalóiból közepesen lágy tésztát gyúrunk, majd meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
  • Ha a tészta megkelt lisztezett deszkára borítjuk és kb 30 x 50 cm - es nagyságúra kinyújtjuk. Elrendezzük rajta a negyedekbe vágott fõtt tojást, megszórjuk sajttal, sonkával és a szalonnával, majd frissen õrölt borsot tekerünk rá és feltekerjük mint a bejglit.
  • Az így kapott rudat kb 10 db - ra vágjuk és a paniniket sütõpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Letakarva 60 percig kelesztjük, majd a tetejüket lekenjük a tojássárgás - tejes keverékkel és 180°C - on kb 20 - 25 perc alatt készre sütjük.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/08/...

sponsored links

Keres?s