.Paleo Brownie és Bounty
sponsored links
Brownie
100 g kókuszreszelék
50 g mandulaliszt vagy szezámmagliszt
3 db tojás
90 g méz vagy eritrit-xilitol keverék
60 g cukormentes étcsokoládé vagy 35 g kakaó vagy 40 g Karobpor
1 csipet só
a tojásokat kihabosítjuk a mézzel/édesítõvel
és a sóval, majd lazán belekeverjük a szárazanyagokat és
egy zsírpapírbacsomagolt tortakarikába simítjuk.
Elõmelegített sütõben 160°c-on 20 perc alatt kisütjük.
Kókuszkrém:
250 g kókuszreszelék
400 g kókusztejszín
120 g méz vagy eritrit-xilitol keverék
2 lap zselatin
a kókusztejszín felforraljuk a mézzel vagy eritrit-xilitol keverékkel,
majd feloldjuk benn a lapzselatint és elkeverjük benne a kókuszreszeléket!
A kihûlt brownie tetejére simítjuk és hûtõben dermesztjük.
Bevonó:
40 g víz
30 g méz vagy eritrit-xilitol keverék
25 g kakaópor
25 g kókuszzsír
75 g cukormentes étcsokoládé
a vizet felforraljuk a mézzel vagy eritrit-xilitol keverékkel,
majd belekeverjük a kakaóport, az olvasztott csokoládét és a kókuszzsírt.
Simára keverjük és a dermedt kókuszkrémre -vagy ha csak brownie-t csinálunk,
akkor a kihûlt brownie tetejére- simítjuk, dermesztjük, majd szeleteljük.
100 g kókuszreszelék
50 g mandulaliszt vagy szezámmagliszt
3 db tojás
90 g méz vagy eritrit-xilitol keverék
60 g cukormentes étcsokoládé vagy 35 g kakaó vagy 40 g Karobpor
1 csipet só
a tojásokat kihabosítjuk a mézzel/édesítõvel
és a sóval, majd lazán belekeverjük a szárazanyagokat és
egy zsírpapírbacsomagolt tortakarikába simítjuk.
Elõmelegített sütõben 160°c-on 20 perc alatt kisütjük.
Kókuszkrém:
250 g kókuszreszelék
400 g kókusztejszín
120 g méz vagy eritrit-xilitol keverék
2 lap zselatin
a kókusztejszín felforraljuk a mézzel vagy eritrit-xilitol keverékkel,
majd feloldjuk benn a lapzselatint és elkeverjük benne a kókuszreszeléket!
A kihûlt brownie tetejére simítjuk és hûtõben dermesztjük.
Bevonó:
40 g víz
30 g méz vagy eritrit-xilitol keverék
25 g kakaópor
25 g kókuszzsír
75 g cukormentes étcsokoládé
a vizet felforraljuk a mézzel vagy eritrit-xilitol keverékkel,
majd belekeverjük a kakaóport, az olvasztott csokoládét és a kókuszzsírt.
Simára keverjük és a dermedt kókuszkrémre -vagy ha csak brownie-t csinálunk,
akkor a kihûlt brownie tetejére- simítjuk, dermesztjük, majd szeleteljük.