~ PALACSINTAÁGYON SÜLT, FEHÉRBOROS KÖRTÉS CSIRKE ~

2017-10-12

sponsored links



?HOZZÁVALÓK?
Palacsinta :
- 25 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tk só
- 2 dl tej
- kb 1, 5 - 2 dl  szódavíz
- olvasztott vaj - a sütéshez
továbbá :
- 50 dkg csirkemell
- 3 - 4 db keményebb körte
- 4 dl fehérbor ( félédes )
- 1 csillagánizs
- 3 - 4 db szegfûszeg
- só, bors
besamel :
- 2 ek vaj
- 2 ek liszt
- 4 dl tej 
- 125 g camembert
- só, bors, õrölt szerecsendió

  • A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, majd 30 percre hûtõbe tesszük. Azután felforrósított, vajjal kikent serpenyõben kisütjük a palacsintákat. 
  • A körtét miután meghámoztuk, kétfelé vágjuk és eltávolítjuk a magházat. Egy lábasba beleöntjük  a bort, hozzáadjuk a csillagánizst és a szegfûszeget, majd beletesszük a  körtét és félpuhára fõzzük.
  • A csirkemellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyõben kevés olajon a hús mindkét oldalát megpirítjuk, azután hozzáöntünk kb 1 dl bort - amiben fõztük a körtét - és puhára pároljuk.
  • A besamelhez a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet és aranyszínûre pirítjuk, majd állandó keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ha a mártás besûrûsödött, belekeverjük a  feldarabolt sajtot és sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
  • Összeállítás :  1 - 1 db palacsintát egymásra fektetünk és egy pizzavágóval kb  2 cm széles csíkokra vágjuk, majd az így kapott palacsintacsíkokat feltekerjük.  Egy hõálló edényt kivajazunk, majd a feltekert palacsintacsigákat szorosan egymás mellé helyezzük. Rákanalazzuk a mártás felét, majd ráfektetjük a hússzeleteket, azután a felszeletelt körtét. Végül ráöntjük  a megmaradt mártást és  200 °C - ra elõmelegített sütõbe tesszük. Kb 20 perc alatt készre sütjük.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/10/...

sponsored links

Keres?s