~ PALACSINTAROLÁD ~

2017-11-11

sponsored links
















Így sem sütöttem még palacsintát, ezért ezt is ki kellet, hogy próbáljam. Teljesen szokványos palacsinta tészta, csak sütése nem úgy zajlik, ahogy megszoktuk. Elõször is kell hozzá egy vékony cérnakesztyû, ami megvédi a kezünket a forró tésztától, ugyanis is itt nem megfordítjuk a palacsintákat, hanem a forró serpenyõben kivétel nélkül, folyamatosan felcsavargatjuk õket, szépen egymásután. Így kapunk a végén egy hatalmas, dundi palacsinta hengert, amit szépen felszeletelünk és lekvárral leöntünk. Vagy aki szereti, befõttel fogyasztja el. Most amaréna meggyel tálaltam, ami nagyon jól passzolt hozzá. Különleges palacsinta egy kis csavarral.


Hozzávalók a tésztához: 380 gr.liszt, 1evõkanál porcukor, 1/2 mokkáskanál só, 2 evõkanál olaj, 3 tojás, 3/4 liter tej, 1 mokkáskanál sütõpor. Sütéshez: kevés olaj. Tálaláshoz: porcukor, amaréna meggy vagy lekvár.


A tésztához a hozzávalókat habverõvel csomómentesre keverjük és letakarva egy fél órát pihentetjük. Mikor pihent a tészta, egy tapadásmentes palacsintasütõt kissé kiolajozunk, felforrósítunk majd elkezdjük megsütni benne az elsõ palacsintát. Mikor kezd pirulni a palacsinta alja, akkor nem megfordítjuk, hanem szorosan feltekerjük a forró serpenyõben. A feltekert palacsintát a serpenyõ szélére húzzuk, átkenjük olajos ecsettel, majd jöhet a következõ palacsinta. Forgassuk úgy a serpenyõt, hogy a folyékony tészta alámenjen a tekercs alá, hogy összesüljön vele majd. Ha megsült a palacsinta, akkor megint feltekerjük és ezt addig folytatjuk, míg a tészta el nem fogy...




Ha ügyesek voltunk, akkor kaptunk egy nagy és dundi palacsinta hengert. A kész palacsinta hengert tálra tesszük, porcukorral meghintjük és máris tálaljuk. Felszeleteljük, lekvárral, gyümölccsel vagy befõttel kínáljuk.






Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s