~ OROSH?ZI BAN?N ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
T?szta :
- 40 dkg liszt, 1 tk cukor, 1 tasak sz?r?tott ?leszt?
- 1 kk s?, 3 ek porcukor, 1 toj?ss?rg?ja
- 5 dkg puha vaj, kb 2 , 5 dl langyos tej
t?ltel?k :
- 8 dkg l?gy vaj, 3 - 4 ek porcukor, 1 ek ?r?lt fah?j
- A t?szt?hoz az ?leszt?t 1 dl tej ?s a cukor kever?k?ben felfuttatjuk. A lisztet a s?val, porcukorral ?sszeszit?ljuk, majd hozz?adjuk a felfutott ?leszt?t, a toj?st, a tejet ?s elkezdj?k dagasztani, v?g?l beledolgozzuk a vajat is. A t?szt?t meleg helyen, a dupl?j?ra kelesztj?k.
- A megkelt t?szt?t 8 r?szre osztjuk, mindegyiket kig?mb?ly?tj?k ?s 15 percig pihentetj?k. K?zben a t?ltel?k hozz?val?it kikeverj?k.
- A t?sztagomb?cokat kb 22 cm - es ?tm?r?j? k?r alak?ra ny?jtjuk, megkenj?k a fah?jas kr?mmel ?s feltekerj?k, majd az ?br?n l?that? m?don a k?t v?g?n bemetsz?st ejt?nk, a fels? kb 4 cm - es v?geket kiford?tjuk ?gy, hogy a v?g?s felfel? n?zzen, az als? kb 10 cm - es v?geket pedig, k?t oldalra felhajtjuk.
- Az ?gy megform?lt t?szt?t s?t?pap?rral b?lelt tepsibe tessz?k, lekenj?k toj?ssal ?s 30 percig m?g kelesztj?k. 180 ?C - ra meleg?tett s?t?ben sz?p pirosra s?tj?k ( kb 18 perc )