~ OREÓS PUDING SZELET ~
sponsored links
Piskóta :
- 4 tojás
- 12 dkg porcukor
- csipet só
- 1 ek étolaj
- 3 cs puncs ízû pudingpor ( fõzõs )
- 1 kk sütõpor
Krém :
- 3 dl tej
- 1 cs tejszín ízû pudingpor
- 5 dkg étcsokoládé
- 8 db oreo keksz
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
Csoki ganache :
- 10 dkg étcsokoládé
- 50 ml tejszín
Fondant :
- 25 dkg cukor
- 130 ml víz
- 1 kk 20 % - os ecet
Fondant :
- 25 dkg cukor
- 130 ml víz
- 1 kk 20 % - os ecet
- A sütõt melegítsük elõ 200 °C - ra. Egy 25 x 25 cm - es tepsit béleljünk ki sütõpapírral. A tojást, a porcukorral, és sóval keverjük habosra, majd forgassuk hozzá az olajat és a sütõporral vegyített pudingport. A masszát öntsük a tepsibe és süssük tûpróbáig ( kb 20 perc )
- A krémhez fõzzük meg a pudingot a tejben, még forrón keverjük hozzá a csokoládét és a 4 db morzsásra aprított oreo kekszet. A vajat és a porcukrot keverjük habosra és habosítsuk tovább a kihûlt pudinggal, majd forgassuk hozzá a megmaradt apró darabokra vágott kekszet.
- A tejszínt forrósítsuk fel, adjuk hozzá az összetördelt csokoládét és keverjük fényesre.
- A piskótát vágjuk kétfelé, az egyik lapra kenjük rá a csokikrémet és hagyjuk rajta megdermedni, majd simítsuk rá az oreós pudingkrémet. A másik piskótalapot pedig helyezzük a krémre, enyhén rányomva.
- A fondanthoz szórjuk egy lábasba a cukrot, öntsük hozzá a vizet és az ecetet, majd forrástól számítva alacsony lángon, gyöngyöztessük 10 percig. Ezután öntsük át egy üvegtálba és kevergessük kihûlésig. Ahogy hûl a szirup úgy fog fehéredni. Amikor már kifehéredett, de még folyós állagú ekkor színezhetjük pár csepp ételfestékkel, vagy bármilyen ízû aromával is. A kész fondantot öntsük a sütemény tetejére és simítsuk el egy spatulával. Várjuk meg míg megdermed és tetszés szerint szeleteljük fel a süteményt.