~ OML?S K?KUSZOS - M?KOS S?TEM?NY ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
T?szta :
- 25 dkg liszt, 12 dkg margarin / vaj, 5 dkg porcukor
- 1 kk s?t?por, 3 toj?ss?rg?ja, 3 ek baracklekv?r
M?kos r?teg :
- 10 dkg cukor, 1 tasak van?li?s cukor, 5 dkg margarin / vaj
- 150 ml tej, 20 dkg dar?lt m?k, 5 dkg mazsola
- 10 dkg kand?rozott narancsh?j, rum,
- 5 dkg k?kuszreszel?k, 5 ek lekv?r, 3 toj?sfeh?rje
- csipetnyi s?
K?kuszos r?sz :
- 2 toj?s, ( L - m?ret ) 8 dkg cukor, 20 dkg k?kuszreszel?k
- 10 dkg olvasztott magarin / vaj
d?sz?t?s :
- baracklekv?r, k?kuszreszel?k
- A t?szt?hoz a sz?raz hozz?val?kat ?sszekeverj?k, majd elmorzsojuk benne a vajat, hozz?adjuk a toj?sok s?rg?j?t ?s az eg?szet ?sszegy?rjuk. Folbackba tekerj?k ?s 30 percre h?t?be tessz?k. Ezut?n a t?szt?t, egy s?t?pap?rral b?lelt kb 20 * 30 cm - es tepsibe ny?jtjuk ?s megkenj?k lekv?rral.
- A m?kos r?szhez a narancsh?jat ?s a mazsol?t rumban ?ztatjuk ( legjobb egy ?jszak?n ?t ) a tejet, a cukrokat ?s a vajat ?sszeforraljuk majd leforr?zzuk vele a m?kot, hozz?keverj?k a k?kuszreszel?ket, a lecs?p?gtetett mazsol?t, a narancsh?jat ?s a lekv?rt.
- A s?t?t 180 ?C - ra meleg?tj?k. A toj?sfeh?rj?t a s?val habb? verj?k, majd hozz?forgatjuk a kih?lt m?khoz ?s a massz?t a t?szt?ra sim?tjuk.
- A k?kuszos r?szhez a toj?st a cukorral feh?red?sig ?s j? habosra verj?k, majd hozz?keverj?k a k?kuszt ?s a vajat, ezut?n a m?kos r?tegen egyenletesen eloszlatjuk. Kb 35 - 40 percig s?tj?k.
- A tetej?re a lekv?rt felmeleg?tj?k - ha darabos akkor egy szit?n ?tsz?rj?k - ?s habzs?kba t?ltve ber?csozuk vele a langyosra h?lt s?tem?nyt, majd megsz?rjuk k?kusszal.