~ OLASZ SAJTRUDACSKA ~

2014-04-17

sponsored links




 Olaszo. - ban élõ, magyar hölgytõl kaptam ezt a receptet, õ már évek óta készíti és esküszik rá, hogy nagyon, de nagyon finom, a családja imádja és biztatot, hogy bátran próbáljam én is ki. 
Ma délután meg is sütöttem, igaz csak fél adagot, de már bánom, mert eszméletlen finom.
Könnyû dolgom volt, hiszen a mandulát õrölve, a parmezánt pedig morzsolva vettem így gyorsan kész voltam vele. Lehet a tésztába gyúrni pár levélke, aprított rozmaringot is, most én ezt kihagytam, de legközelebb úgy is kipróbálom.
Ja és otthon hiába kerestem fehér héjú tojást - biztos van - itt azt is kaptam - lehet hogy már ki kellene költöznöm ????  úgyhogy,  ha valami különlegessel akarjátok kínálni a locsolókat - mert itt olaszban ez nem szokás - bátran süssétek meg ezt a fantasztikus ízû rudacskát.




? HOZZÁVALÓK ?
- 18 dkg liszt
- 8 dkg õrölt mandula
- 10 dkg morzsolt parmezán
- 18 dkg vaj
- 1 / 2 ek só
- 1 tk sütõpor
- 1 tojássárga + pici víz - a kenéshez
- sajt a szóráshoz
- pár levélke aprított rozmaring ( elhagyható )

- A száraz hozzávalókat vegyítsük össze, majd a vajjal alaposan gyúrjuk össze. ( ha száraz lenne pici vízzel hígíthatjuk, de nekem nem kellett hozzá )
- A tésztát tegyük hideg helyre, addig amíg a sütõt elõmelegítjük kb 200 °C - ra.
- Enyhén lisztes felületen, nyújtsuk ki a tésztát kb fél cm - es vastagságúra, kenjük le a tetejét tojássárgájával és szórjuk meg reszelt parmezánnal.
Végül vagdossuk fel tetszõleges nagyságú  rudakra.
- Rakjuk sütõpapírral bélelt tepsibe és süssük szép aranysárgára.





Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s