~ NYÁRI TÉSZTASALÁTA ~
sponsored links
Lánykám állandóan emleget egy bizonyos tésztasalátát, amit a körúton szokott enni, ha az apjával elmegy Pestre. Gondoltam ma meglepem vele, mert már régen evett, és szerintem már el is felejtette. Örült is neki nagyon és azt mondta, hogy hasonlóan finom lett, mint amit enni szokott. Bár valóban eltér a vendéglõitõl, de ha egymás után két tálkával is szedett belõle, akkor szerintem tényleg jól sikerült. Jól behûtve a legjobb. Lehet csirkével, pulykával vagy hallal készíteni. Ha netán valaki vegetáriánus, akkor mehet bele dupla adag sajt is.
Hozzávalók: 1/2 csomag csavart tészta, 300 gr. harcsafilé, 2-3 kanál olaj, 1 fej lila hagyma, 1 nagyobb kemény paradicsom, 1/2 kígyóuborka, 1 csomag mini mozzarella sajt, 1 csésze fõtt, morzsolt kukorica, 1 közepes sárgarépa. 1/2 csokor petrezselyem. Öntet: 1/2 csésze majonéz, 170 gr. sûrû tejföl, 1/2 citrom leve, 1 csapott kanál porcukor, ízlés szerint só, õrölt fehér bors, citrombors.
A tésztát sós-lobogó vízben "al dente " megfõzzük, majd leszûrjük és teljesen kihûtjük. Míg fõ a tészta, addig a hal/húst felcsíkozzuk, sózzuk, citromborssal fûszerezzük, majd egy kevés olajon lepirítva megsütjük. A paradicsom magját kivágjuk és a húsát apró kockákra felvágjuk. Így teszünk a sárgarépával, az uborkával, a lila hagymával és a mozzarella sajttal is.
Elkészítjük az öntetet is. A majonézt egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tejfölt, a citrom levét, a porcukrot, a sót és egy csipet õrölt fehér borsot. Kikeverjük. A tésztát egy nagyobb tálba tesszük, hozzáadjuk a felaprított dolgokat, a vágott petrezselymet és a végén az öntetet. Lazán forgassuk össze az egészet, majd pár darabka sültet tegyünk a tetejére, mert az ott olyan jól mutat / szerintem /. Tálalásig hûtsük be.