~ NYÁRI LUCSKOS KÁPOSZTA ~
sponsored links
Hezitáltam ezen a poszton egy kicsit, hogy közzétegyem - e, hiszen annyira egyszerû, de hát egyszerû étkek - nagyszerû ízek !
Hogy miért nyári az elnevezés, mert olyan könnyed, leveses, üdítõ és ebben a melegben nagyon is jól esik.
Nagyon szeretem a füstölt paprika ízét ( itt beszerezhetõ : http://www.fuszeraruhaz.hu/ ) kellemes füstös ízt ad az ételnek. Tejföllel gazdagon meglocsolva, magában vagy friss kenyérrel fogyasszuk.
? HOZZÁVALÓK ?
- 70 dkg sertéslapocka
- 1 nagyobb új káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- füstölt pirospaprika vagy füstölt kocka
- 1- 2 babérlevél
- só, egész vagy õrölt kömény
- bors
- olaj
- A készítsünk pörköltalapot, adjuk hozzá a felkockázott húst, a babérlevelet, vizet hozzáöntve fõzzük félpuhára.
- Vágjuk ki a káposzta torzsáját, aprítsuk fel majd amikor már a hús félpuha, forgassuk át a pörkölttel.
- Ízesítsük és fõzzük készre - jó levesesre.