~ NYUSZIFÉSZEK ~

2014-04-02

sponsored links





 ~ HOZZÁVALÓK ~
- 35 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztõ
- 6 dkg porcukor
- 1 db tojás
- 8 dkg olvasztott vaj
- 1 narancs reszelt héja
- csipetnyi só
- kb 1 - 1, 5 langyos dl tej
- 1 tojássárgája + pici víz a kenéshez
- 1 tábla fehércsokoládé, cukortojás - a díszítéshez


- Az élesztõt futtassuk fel kb 1 dl cukros tejben.
- Szitáljuk össze a lisztet a porcukorral, adjuk hozzá a tojást , az olvasztott vajat és a felfutott élesztõt, majd a tejet kis adagonként hozzáöntve, gyúrjunk egynemû tésztát.
- Hagyjuk kelni kb félóráig, majd osszuk 8 részre.
- Mindegyikbõl sodorjunk, úgy 50 cm hosszú rudakat, tekerjük csigaalakba és tegyük sütõpapírral bélelt tepsibe.
- Nyomjunk mélyedést mindegyik közepébe és hagyjuk pihenni, még elõmelegszik a sütõ 180 °C - ra.



- Sütés elõtt, kenjük le kevés vízzel elkevert tojássárgájával és süssük szép pirosra.
- Ha megsültek a fészkek, szedjük rácsra és hûtsük ki teljesen.
- A csoki felét, gõz felett olvasszuk meg 2 ek olajjal és csurgassuk a tésztára.
- A másik felét reszeljük apróra, szórjuk meg a fészkek közepét, majd illesszünk a közepébe színes cukortojásokat.





Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/04/...

sponsored links

Keres?s