~ NYERS KÓKUSZSZELET ~
sponsored links
- 20 dkg kókuszreszelék
- 1 tubus sûrített tej
- 3 ek olvasztott kókuszszír
- 1 dl habtejszín
- 1 , 5 tk konjac liszt
- 15 dkg étcsokoládé - a bevonáshoz
- szórócukor - a díszítéshez
- A konjac lisztet elvegyítjük a kókuszreszelékkel, majd hozzákeverjük a sûrített tejet, a tejszínt és a kókuszszírt, Az egészet alaposan összekeverjük, azután a masszát folpackkal bélelt kb 20 * 20 cm - es tepsibe simítjuk. Hûtõben kb 2 órán át dermesztjük, majd a tepsibõl kivéve karácsonyi kiszóróval kiszaggatjuk, a maradékból pedig golyókat formálunk.
- A csokoládét vízgõz felett megolvasztjuk és megmártjuk benne a kiszúrt és golyókká formált masszát. Tetszõleges szórócukorral díszítjük.