~ NYERS GESZTENYETEKERCS ~

2017-12-20

sponsored links

















?HOZZÁVALÓK?
- 15 dkg darált dió
. 5 dkg darált mandula
- 5 dkg lágy vaj
- 5 dkg mazsola
- 8 dkg aszalt szilva
- 1 narancs reszelt héja
- csipet tengeri só
- 1 ek porcukor
- 20 dkg gluténmentes gesztenyepüré ( Maroni fehérarany )
- 2 ek tejszín
- 6 dkg olvasztott fehércsokoládé

  • A mazsolát és az aszalt szilvát késes aprítóban finomra aprítjuk. A diót a mandulával, a sóval, a porcukorral, a narancshéjjal összekeverjük, majd hozzáadjuk az aszalt gyümölcsöket és a vajat, majd egészet alaposan összegyúrjuk.
  • A masszát folpackon szétlapogatjuk  - kb 20 x 30 cm  nagyságúra és elkenjük rajta  a tejszínnel fellazított gesztenyemasszát. A fólia segítségével feltekerjük és hûtõben dermesztjük pár órán át. 
  • A rúd tetetjét olvasztott fehércsokoládéval megcsurgatjuk és tetszés szerint szeleteljük.



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/12/...

sponsored links

Keres?s