~ NARANCSOS PITE ~
sponsored links
Tészta :
- 22 dkg liszt
- 15 dkg hideg vaj
- 5 dkg porcukor
- 1 kk sütõpor
- 1 tojás
- 1 - 2 ek hideg víz
Töltelék :
- 4 dl tej
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 ek cukor
- 1 narancs leve és reszelt héja
tetejére :
- 2 narancs
- porcukor
- A tésztához, a lisztet, a sütõport, a vajat és a porcukrot összemorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Ha nem állna össze a tészta adjunk hozzá még pici vizet. A tésztát folpackba csomagoljuk és minimum egy órára hûtõbe tesszük.
- A tésztát egy kb 23 cm - es piteformába simítjuk úgy, hogy jusson a peremére is, az alját villával megszurkáljuk, sütõpapírt helyezünk rá, nehezéknek pedig száraz babot vagy lencsét. 180 °C - os sütõben kb 15 perc alatt elõsütjük.
- A töltelékhez megfõzzük a vaníliás - narancsos pudingot.
- Az elõsült tésztáról eltávolítjuk a nehezéket, rákenjük a langyosra hûlt pudingot, majd visszatesszük a sütõbe további 15 percre. A sütõbõl kivéve kirakjuk a tetejét vékony karikára vágott narancsszeletekkel és visszatesszük a sütõbe további 10 percre.
- A kihûlt pitét porcukorral megszórva kínáljuk.
Femina.hu