~ MÁLNÁS KÖLESTORTA ~
sponsored links
Ezt a tortácskát lelkiismeret nélkül fogyaszthatjuk, hiszen cukor és liszt nélkül készült. Aki figyelemmel kíséri a blogot annak biztosan feltûnt, hogy már egy jó ideje nem használok cukrot és a finomlisztet is lecseréltem jóval egészségesebbre. Ha már csak a cukrot kicseréljük, akkor máris sokat tettünk az egészségünkért.
Természetesen a receptekben megadott édesítõk és lisztek mennyisége, ugyanannyi cukorral és finomliszttel helyettesíthetõ.
Na és a köles. Nagyon sok embernek elsõként a madáreleség jut róla eszébe - nem vagyunk mi madarak - pedig érdemes kipróbálni, akár édesen, akár köretként. Jótékony hatásairól itt olvashattok : https://peakshop.hu/girl/jotekony-koles/
?HOZZÁVALÓK?
- 10 dkg köles
- 5 dl tej
- csipet só
- 1 ek vaj
- 4 tojás
- 7 dkg xilit
- 25 dkg túró
- 1 tk vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tk sütõpor
- 1 maréknyi málna + 1 ek étk. keményítõ
- 2 - 3 ek mandula
- A tejet felforraljuk a sóval, vaníliával, majd beletesszük a folyóvíz alatt átöblített kölest és puhára fõzzük. Még melegen belekeverjük a vajat és kihûtjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjébõl 1 ek xilittel habot verünk, a sárgáját kikeverjük a többi xilittel, a villával áttört túróval, ízesítjük citromhéjjal és összekeverjük a megfõtt kölessel. Ezután óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal és a keményítõvel összekevert málnával.
- A masszát egy sütõpapírral bélelt, kapcsos ( 22 cm - es ) formába simítjuk és 180 °C - ra melegített sütõben, kb 40 - 45 percig sütjük. Félidõben a tetejét megszórjuk mandulával és 1 ek xilittel.