~ MÁLNÁS KÁVÉS TEKERCS ~

2018-02-14

sponsored links




?HOZZÁVALÓK?
Kekszes rész :
- 30 dkg háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 1 ek kakaópor
- 1 dl kávé
- kb 1 dl tej
- 2 ek rumaroma
Málnazselé :
- 25 dkg málna ( fagyos )
- 2 ek víz
- 4 ek cukor
- 1 / 2 citrom leve
- 2 tasak színtelen tortazselé ( 24 g )
továbbá : - kókuszreszelék

  • A kekszes réteghez keverjük össze a kekszet a porcukorral és a kakaóval, majd öntsük hozzá, a kávét és az aromát, végül apránként adagoljuk hozzá a tejet. Közepesen lágy masszát kell kapnunk.
  • A málnát a cukorral, a vízzel és citromlével tegyük egy lábasba, majd fõzzük addig amíg összeesnek a szemek. Azután egy szitán passzírozzuk át és fõzzük szószos állagúra. Keverjük hozzá a tortazselét és forraljuk össze. 
  • A kekszmasszát kókusszal megszórt sütõpapíron nyújtsuk fél cm - es vastagságúra, majd kenjük el rajta a langyosra hûlt málnazselét és a sütõpapír segítségével óvatosan tekerjük fel.
  • A tekercset tegyük pár órára vagy egy éjszakára hûtõszekrénybe, másnap ujjnyi szeletekre vágva kínáljuk.




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/02/...

sponsored links

Keres?s