~ MÁLNÁS CSOKOLÁDÉS CSÉSZE ~
sponsored links
A vasárnap délután nem telhet el, valami nyalánkság nélkül. Fõleg, hogy ilyen szomorkás az idõ májusban... A szorgos hétköznapjaimon ilyen finomságra bizony nem futja az idõmbõl. Mondjuk sok dolog nem volt vele, de annál finomabb volt az biztos. Sütni nem volt kedvem, tésztát gyúrni fõleg nem. Tehát olyan desszertet kellett kitalálnom, amivel nincs sok munka, de mégis lehengerlõ. A kedvenc boltomban akciós volt a málna, így vásároltam belõle pár dobozkával, mondván jó lesz majd valamire... Köztudott, hogy a málna és a csokoládé igen jó barátságban vannak egymással, jól passzolnak az ízeik. Ezt most meg is erõsítem ezzel a kókuszos csészécskékkel. A fanyar málna és a keserédes csokikrém...., áááá..., végem van tõlük. Az ötletet a Kókuszpite tortácska adta.
Hozzávalók 6 desszerthez: 15 dkg kókuszreszelék, 2 tojás fehérje, 1 csipet só, 10 dkg cukor, 2 evõkanál tej. Krém: 2 tojás sárgája, 1,5 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 1 csipet só, 1 evõkanál liszt, 2 evõkanál cukor, 3 evõkanál keserû kakaópor, 50 gr. keserû csokoládé, 125 gr. mascarpone. Továbbá: málna, olvasztott étcsokoládé, porcukor.
A fehérjét egy csipet sóval felverjük kemény habbá, közben folyamatosan beleszórjuk a kimért cukrot. Ha csúcsot képez a habverõ végén, akkor lesz jó. Ez után lazán belekeverjük a habba a kókuszreszeléket a kakaóport és a két kanál tejet. Egy hatos muffin-formát kivajazunk, majd vizes kézzel belesimítjuk mindegyik formába az elosztott kókuszmasszát. Úgy formázzuk meg, hogy teljesen kibélelje a kókusz a mélyedéseket.
Elõmelegített sütõben, 175 C-on, kb. 15 perc alatt kisütjük a kókuszos torta-alapokat. Míg sül, addig elkészítjük a krémet. A tejet lábosba öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a kétféle cukrot, a kakaóport és a csipet sót. Állandóan kevergetve, sûrû krémet fõzünk belõle, a végén pedig beledobjuk a csokoládét, hogy elolvadjon benne. Hideg vízbe állítva a láboskát, teljesen kihûtjük a krémet. Mikor kihûlt, habosra keverjük benne a mascarpone krémet.
A krémmel megtöltjük a kókuszos pitéket, majd tetszés szerint gyümölccsel megrakjuk a torták tetejét.
Olvasztott csokoládéval áthúzzuk a málnák tetejét, majd leheletnyi porcukrot hintünk rájuk. Tálalásig behûtjük.
Elõmelegített sütõben, 175 C-on, kb. 15 perc alatt kisütjük a kókuszos torta-alapokat. Míg sül, addig elkészítjük a krémet. A tejet lábosba öntjük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, a kétféle cukrot, a kakaóport és a csipet sót. Állandóan kevergetve, sûrû krémet fõzünk belõle, a végén pedig beledobjuk a csokoládét, hogy elolvadjon benne. Hideg vízbe állítva a láboskát, teljesen kihûtjük a krémet. Mikor kihûlt, habosra keverjük benne a mascarpone krémet.
A krémmel megtöltjük a kókuszos pitéket, majd tetszés szerint gyümölccsel megrakjuk a torták tetejét.
Olvasztott csokoládéval áthúzzuk a málnák tetejét, majd leheletnyi porcukrot hintünk rájuk. Tálalásig behûtjük.