~ MÁLNAHAB ~
sponsored links
Szeretem a málnát... csak úgy a bokorról leszedegetve majszolni... Sajnos ez ritkán adatik meg, fõleg, hogy csak egy ismerõsöm van, akinek van málnaültetvénye... Viszont leszedve, dobozkában, elérhetõ bárhol, bármikor. Nyilván ez nem okoz akkora felüdülést mint az elõbb említett tevékenység, de a semminél ez is jobb. Már alig várom a szezonját, de addig is itt egy költségkímélõ desszert, alig pár deka málnával.... Behûtve a legjobb kora nyári nyalánkság.
Hozzávalók: 200 gr. friss gurulós málna, 400 gr. görög joghurt, 200 gr. tejszín, 1 csapott evõkanál zselatin, 4 kanál porcukor. Tálaláshoz: málna, tejszínhab, szórócukorka.
Pár szem málnát félreteszünk a díszítéshez, a többit egy kis láboskába szórjuk, hozzáadunk 2 kanál cukrot és felfõzzük. Ha folyékony a málna, akkor sûrû szitán áttörjük, hogy a magjait felfogjuk. A zselatint 50 gr. vízben elkeverjük, megvárjuk míg megduzzad, utána felmelegítjük. A görög joghurtot tálba tesszük, hozzáadjuk a maradék porcukrot, a málnavelõt és a langyos zselatint. Alaposan kikeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük, pár kanállal félre teszünk belõle, a maradékot pedig lazán beleforgatjuk a joghurtos málnába. A kész málnahabot csészékbe töltjük, tejszínhabbal, málnaszemmel és szórócukorkával feldíszítjük. 2 órára a hûtõbe tesszük, hogy megdermedjen.