~ MUSTÁROS TOJÁSSZÓSZ ~
sponsored links
Mutatós apró tortellinit vettem az egyik boltban : - az alakja mint a saláta, a zöld színét a spenót a töltelékét pedig a ricotta adja.
Magában is nagyon finom, de vágytam valami szószra is mellé, így született meg ez a mustáros, petrezselymes tojásszósz - elvégre húsvét közeleg.
Itt olaszo. ban, a fõzõtejszín olyan sûrû, szinte tejföl állagú, hogy szinte ki kell nyomni a dobozból, úgyhogy elég volt belõle egy nagy evõkanálnyi is - és muszáj volt tejjel hígítanom a szószt.
A vajtól pedig még lágyabb és selymesebb állagot kapunk.
~ HOZZÁVALÓK ~
- 3- 4 db fõtt tojás
- 3 ek olaj
- 1 ek liszt
- 3 dl tejszín
- 1 ek mustár
- kis darabka vaj
- só, bors, fokhagyma
- egy csokor petrezselyemzöld
- Készítsünk világos rántást, futtasuk meg rajta a felaprított petrezselymet.
- Öntsük fel tejszínnel és keverjük csomómentesre.
- Reszeljünk a szószba 1 - 2 gerezd fokhagymát, ízesítsük sóval, borssal, mustárral és forraljuk össze.
- Dobjunk hozzá egy kis darabka vajat, majd a felkockázott tojásokat forgassuk óvatosan a szószba.