~ MOZZARELLÁS KÖLESGOLYÓK ~

2017-07-10

sponsored links


 Ismerkedem a kölessel és kár, hogy mostanáig halogattam a belõle készült ételek, édességek fogyasztását.  Ezek a golyók az olasz arancini mintájára készültek és a ropogós kölesgombócok paradicsomszószba mártogatva istenien finomak. Érdemes mindjárt dupla adaggal kezdeni és a kölest, úgymint a rizottót érdemes elõzõ nap elkészíteni.

?HOZZÁVALÓK?
- 10 dkg köles
- 2 dl zöldségalaplé
- 1 ek parmezán
- 1 tojás
- 1 újhagymaszár
- só - ízlés szerint
- pár ek zsemlemorzsa
- mini mozzarellagolyó
- liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz
- olaj - a sütéshez

  • A kölest folyóvíz alatt átöblítjük, majd felöntjük az alaplével és puhára fõzzük. Még melegen hozzákeverjük a parmezánt, és a finomra vágott hagymaszárat és kihûtjük.
  • Ha a köles kihûlt, hozzáütjük a tojást, ízlés szerint sózzuk és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. 30 percre hûtõbe tesszük, majd bevizezett kézzel golyókat formázunk, aminek a közepébe 1 - 1 mozzarella golyót teszünk.
  • Az elkészült golyókat dupla panírozással bepanírozzuk, azaz elõször lisztbe, felvert sózott tojásba és szemlemorzsába forgatjuk, majd ismét tojásba ill. zsemlemorzsába.
  • A panírozott kölesgolyókat forró, bõ olajban kisütjük.



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2017/07/...

sponsored links

Keres?s