~ MORZSÁS, MEGGYES - MANDULÁS MUFFIN ~
sponsored links
Már az idejét sem tudom, hogy mikor vettem elõ a muffinsütõ formámat, pedig a muffin jó, gyorsan el is készül és annál gyorsabban el is fogy.
Puha piskóta és a ropogós - mandulás réteg közt megbújó meggyszemek nemcsak látványra, hanem ízre is nagyon guszták, fõleg ha még egy kis vaníliasodót is kínálunk mellé. Meggy helyett más gyümölccsel is készülhet és a tészta is lehet, akár kakaós is. Próbáljátok ki többféle változatban . Az ötlet adott, már csak a fantázián múlik a sütemény ízvilága.
? HOZZÁVALÓK ?
(12 db normál muffinformához )
Alaptészta : - 3 tojás, 7 dkg cukor, 7 dkg vaj, 8 dkg liszt, 1 tk sütõpor, 2 dkg étk keményítõ, csipet só
Morzsa : - 7 dkg liszt, 7 dkg õrölt mandula, 5 dkg barnacukor, 7 dkg hideg vaj, 1 citrom reszelt héja, csipet só
- kb 48 - 60 magozott meggyszem
- A morzsához, egy tálban vegyítsük össze a vaj kivételével a hozzávalókat, majd hozzáadva a hideg vajat, morzsoljuk az egészet össze. Tegyük hûtõbe a falhasználásig.
- A muffinforma mélyedésébe vágjunk sütõpapírt ( ha szilikonos akkor nem kell ) az oldalát vajazzuk és lisztezzük ki.
- A sütõt melegítsük elõ 180 °C - ra.
- A tésztához, keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojásokat és habosítsuk jól ki, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót.
- A masszát oszlassuk el egyenletesen a formákba, rakjunk mindegyikre 4 - 5 szem meggyet és szórjuk meg a morzsával.
- Toljuk a sütõbe és süssük addig, amíg a morzsa szép aranysárga nem lesz.
- Tálaláskor hintsük meg porcukorral és kínáljunk mellé vaníliasodót.