~MOKKÁS CHIA PUDING ~
sponsored links
Chia magot mostanság elég gyakran veszek. Szeretem. Sok macera nincs vele, mert az ember elkeveri ezzel-azzal és máris mehet a hûtõbe pihenni. Az idõ pedig megteszi a hatását, mert ezek az apró magocskák a nedvességtõl szépen megdagadnak, kocsonyássá válnak és magukba szívják az éppen aktuális ízeket. Lehet gyümölcsökkel, kókusztejjel vagy mint most, kávéval készíteni. Finom és különleges desszert. És nem utolsó sorban, baromi egyszerû.
Hozzávalók: 200 gr. feketekávé, 100 gr. tejszín, 100 gr.tej, 2evõkanál méz, 2 kávéskanál barna cukor, 1 csipet só, 8 evõkanál chia mag. Díszítéshez: 200 gr.tejszín, 1 evõkanál reszelt csokoládé.
A lefõtt kávéhoz keverjük a tejet, a tejszínt, a mézet, a sót és a barna cukrot. A végén a keverékbe szórjuk a chia magot és pár percig kevergetve megvárjuk, míg a magok kissé felpuhulnak. A kész keveréket kiadagoljuk a poharakba, fóliával letakarjuk és 2-3 órára , de jobb ha egy egész éjszakára betesszük a hûtõbe pihenni. Tálaláskor tejszínhabbal és reszelt keserû csokoládé reszelékkel szórjuk meg.