-mogyoróvajas keksz-
sponsored links
mogyoróvaj.
tíz dkg vaj
két evõkanál kristálycukor
hat evõkanál barnacukor
egy zacskó vaníliás cukor
egy tojás
három evõkanál mogyoróvaj
fél teáskanál só
fél teáskanál szódabikarbóna
fél teáskanál sütõpor
hat evõkanál liszt
maroknyi apróra tört étcsokoládé
a vajat, cukrokat kikeverem, hozzáadom a tojást, és keverem, keverem. mehet bele a mogyoróvaj, tovább keverem. só, sütõpor, szódabikarbóna következik, majd apránként a lisztet is belekeverem. végül a csoki darabok.
egy könnyû, krémes massza lesz a vége, amit sütõpapírra teszek, hengert formálok belõle. betekerem a papírral, egy éjszakára a hûtõbe teszem.
reggel kb. ujjnyi vastag karikákra vágom, kétszáz fokon 11 perc alatt sütõpapírral bélelt tepsiben megsütöm.
ha már nem túl forró, sütõrácsra teszem, mikor teljesen kihûlt fémdobozba zárom.