~ MEGGYES ZUZM? S?TEM?NY ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
T?szta :
- 2 toj?s, 15 dkg porcukor, csipet s?
- 1 dl ?tolaj, 1 dl tej, 25 dkg liszt, 1 tasak s?t?por, 2 ek kaka?por
t?ltel?k :
- 25 dkg t?r?, 1 toj?s, 3 ek porcukor, 1 ek dara
- 1 tasak van?li?s cukor, 1 citrom reszelt h?ja
- 1 ? meggybef?tt, 10 dkg di?, 3 ek cukor
- 1 ek ?r?lt fah?j
- olvasztott csokol?d?
- A t?r?t a toj?ssal, dar?val, cukrokkal, citromh?jjal j?l kikeverj?k. A s?t?t 180 ?C - ra el?meleg?tj?k, egy 20 * 30 - cm - es tepsibe s?t?pap?rt fektet?nk.
- A t?szt?hoz, a toj?st a porcukorral feh?red?sig verj?k, majd hozzadjuk a tejet, az olajat ?s a kaka?s s?t?poros lisztet. A massz?t a tepsibe sim?tjuk, kirakjuk a tetej?t a fele meggyel, erre r?p?tty?zz?k a t?r?t, majd a marad?k meggyet eloszlatjuk rajta.
- A di?t durv?ra v?gjuk hozz?keverj?k a cukrot ?s a fah?jat, majd egyenletesen r?sz?rjuk a s?tem?ny tetej?re. Kb 35 - perc alatt - t?pr?b?ig s?tj?k.
- Ha a s?tem?ny megs?lt olvasztott csokol?d?t csurgatunk a tetej?re ?s felkock?zva t?laljuk.
Forr?s : ?z?rz?k