~ MEGGYES VAN?LIAKR?MES KOCKA ~

2023-11-15

sponsored links



 ?HOZZ?VAL?K?
Pisk?ta :
- 3 toj?sfeh?rje, 3 ek cukor, csipet s?
- 1 ek liszt, 2 ek k?kuszreszel?k, 1 kk s?t?por
Meggykr?m :
- 1 ? meggybef?tt, 3 dl meggyl?, 2 - 3 ek cukor
- 1 , 5 tasak van?lis pudingpor
Van?liakr?m :
- 4 dl tej, 3 toj?ss?rg?ja, 2 tasak van?li?s pudingpor
- 15 dkg l?gy vaj, 12 dkg porcukor, 1 tasak van?li?s cukor
tetej?re :
- 2  dl tejsz?n, 3 - 4 kocka  reszelt ?tcsokol?d?

  • A s?t?t 180 ?C - ra el?meleg?tj?k, egy 20 * 30 cm - es tepsibe s?t?pap?rt fektet?nk. A toj?sfeh?rj?t a s?val elkezdj?k habb? verni, majd amikor m?r kifeh?redett ?s habos, hozz?sz?rjuk a cukrot ?s kem?ny habb? verj?k. Ezut?n ?vatos mozdulatokkal hozz?keverj?k a s?t?porral vegy?tett, k?kuszos lisztet. A massz?t a tepsibe sim?tjuk ?s kb 18 perc alatt, szalmas?rg?ra s?tj?k. 
  • A meggyett lecsepegtetj?k, a meggyl?t kieg?sz?tj?k aannyi v?zzel, hogy 3 dl legyen, majd 1 dl l?ben elkeverj?k a pudingport, a t?bbit a cukorral felforraljuk ?s bes?r?tj?k a pudingos kever?kkel. Hozz?adjuk a meggyet ?s az eg?szet botmixerrel kiss? ?tmixelj?k. Ha a meggykr?m langyosra h?lt r?kenj?k a kih?lt pisk?t?ra.
  • A van?liakr?mhez 2 dl tejet felforralunk, a marad?kban sim?ra keverj?k a toj?ss?rg?j?t ?s a pudingport, majd hozz??ntj?k a tejhez ?s alacsony l?ngon, ?lland? keverget?s mellett s?r? kr?mm? f?zz?k. Folpackkal letakarva kih?tj?k. A vajat a cukrokkal habosra keverj?k, majd tov?bb keverve hozz?adjuk a kih?lt pudingot ?s r?kenj?k a megdermedt meggykr?mre .
  • * Tipp : egyszer?bb, ha a kr?met habzs?kba szedj?k ?s ?gy nyomjuk a meggyre, majd egy ken?k?ssel elsim?tjuk. 
  • A tejsz?nt habb? verj?k, majd hozz?keverj?k a reszelt csokol?d?t ?s a kr?mre sim?tjuk. ( a tetej?re, reszelhet?nk m?g ?zl?s szerint  csokol?d?t )  A s?tem?nyt h?t?ben legal?bb 3 - 4 ?r?n ?t dermesztj?k, majd kock?kra v?gva t?laljuk.

Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2023/11/...

sponsored links

Keres?s