~ MEGGYES LEPÉNY GLUTÉNMENTESEN ~

2018-06-09

sponsored links



Mint már írtam kísérletezek a lisztekkel. Van nálunk itt helyben egy kisebb bolthálózat, ahol már  többféle gluténmentes dolgok kaphatóak, többek közt különbözõ lisztkeverékek is. 
Tapasztalat : 
- a sütemény tésztája langyosan és aznap nagyon de nagyon finom, mint általában minden frissen sült kalács, viszont másnapra kicsit szárazabb lett az állaga, de a meggy szaftossága ellensúlyozza mindezt.
- a tészta is szépen és elég gyorsan megkelt.


?HOZZÁVALÓK?
-2 dkg friss élesztõ
- 3 ek porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- csipet só
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- kb 3 dl langyos tej
- kb 30 dkg magozott meggy
- 1 ek cukor
- fahéj

  • A tésztához, 1 dl tej és 1 tk cukor keverékébe morzsoljuk bele az élesztõt és hagyjuk felfutni. A maradék tejben olvasszuk fel a vajat, keverjük össze a tojásokkal és a maradék cukorral.
  • A lisztet vegyítsük össze a sóval, majd öntsük hozzá az élesztõs és a tojásos tejet, majd fakanállal alaposan keverjük össze, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
  • Egy kb 20 x 30 cm - es tepsi alját alaposan vajazzuk ki és szórjuk meg a liszttel, tapicskoljuk bele a tésztát és hagyjuk 30 percig kelni.
  • A meggyet keverjük össze a fahéjas cukorral, majd rendezzük el a megkelt tészta tetején és tegyük a 180 °C - os sütõbe kb 30 - 35 percre.


Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2018/06/...

sponsored links

Keres?s