~ MEDITERRÁN SZÁRNYASMÁJ ~
sponsored links
A hagymás, sült májat feldobhatjuk egy kis mediterrán ízvilággal. Az olivabogyó és a bazsalikom, igazán pikánssá teszi ezt az egyszerû ételt.
Köretként pedig, fûszervajas ropogós újburgonya készült mellé.
? HOZZÁVALÓK ?
- 50 dkg csirkemáj
- 1 lilahagyma
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- koktélparadicsom
- olívabogyó
- só, bors,
- petrezselyem, bazsalikom
- olaj, 1 ek vaj
- Egy nagyobb serpenyõben hevítsük olajat és dinszteljük meg rajta a felkarikázott lilahagymát.
- Adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt májat, az újhagymát és pirítsuk meg.
- Ízesítsük, majd dobjuk a májhoz a kétfelé vágott paradicsomot, az olívabogyót és a vajat.
- Fõzzük még pár percig, majd szórjuk meg petrezselyemzölddel és bazsalikomlevéllel.
Köret : - 1 kg apró újkrumpli, olívaolaj, 2 ek fûszervaj
- A krumplit áztassuk hideg vízbe ( így jobban lejön a héja ) és kapargassuk le a héját.
- Vágjuk kétfelé és sós vízbe fõzzük úgy, 10 percig.
- Egy serpenyõbe hevítsünk olívaolajat, szórjuk bele a lecsöpögtetett krumplit és süssük ropogósra.
- Sózzuk, majd forgassuk össze a fûszervajjal.