~ MEDITERRÁN SZÁRNYASMÁJ ~

2014-06-10

sponsored links




A hagymás, sült májat feldobhatjuk egy kis mediterrán ízvilággal. Az olivabogyó és a bazsalikom, igazán pikánssá teszi ezt az egyszerû ételt.
Köretként pedig, fûszervajas ropogós újburgonya készült mellé.


? HOZZÁVALÓK ?
- 50 dkg csirkemáj
- 1 lilahagyma
- 3 szál újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- koktélparadicsom
- olívabogyó
- só, bors, 
- petrezselyem, bazsalikom
- olaj, 1 ek vaj

- Egy nagyobb serpenyõben hevítsük olajat és dinszteljük meg rajta a felkarikázott lilahagymát.
- Adjuk hozzá a megtisztított, feldarabolt  májat, az újhagymát és pirítsuk meg.
- Ízesítsük, majd dobjuk a májhoz a kétfelé vágott paradicsomot, az olívabogyót és a vajat.
- Fõzzük még pár percig, majd szórjuk meg petrezselyemzölddel  és bazsalikomlevéllel.

Köret : - 1 kg apró újkrumpli, olívaolaj, 2 ek fûszervaj 
- A krumplit áztassuk hideg vízbe ( így jobban lejön a héja )  és kapargassuk le a héját.
- Vágjuk kétfelé és sós vízbe fõzzük úgy, 10 percig.
- Egy serpenyõbe hevítsünk olívaolajat, szórjuk bele a lecsöpögtetett krumplit és süssük ropogósra. 
- Sózzuk, majd forgassuk össze a fûszervajjal. 




Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/06/...

sponsored links

Keres?s