~ MATCHA TEÁS JAPÁN SAJTORTA ~
sponsored links
A Matcha egy 100 % - ban tiszta, zöldtea. A friss tealeveleket finom porrá õrlik, aminek az eredménye egy figyelemre méltó zöld szín, csodás ízével és kivételes aromával. A gyönyörû smaragzöld színét a nagy mennyiségû krolofillnak köszönheti. Érdekesség : - a teaültetvényeket a betakarítás elõtt 4 héttel letakarják, ez a speciális árnyékolási módszer 90 % - kal lecsökkenti a napsugárzás hatásait a tealevelekre, aminek a következménye, hogy a növények szinte a sötétben növekednek, a hiányzó napfényt pedig a nagy mennyiségû klorofill termeléssel kompenzálják.
- 3 tojás
- 15 dkg krémsajt
- 10 dkg porcukor
- 40 ml étolaj
- 60 ml tej
- 1 tk citromlé
- 5 dkg étk. keményítõ
- csipet só
- 1 ek matcha teapor + 2 ek víz
- Egy 18 cm - es tortaforma aljába sütõpapírt fektetünk, az oldalát kiolajozzuk és behintjük keményítõvel. Ha kapcsos formánk van, akkor jó szorosan becsomagoljuk az alját alufóliába úgy, hogy a fólia felérjen a forma feléig. A sütõt 160 °C - ra elõmelegítjük
- A tojásokat szétválasztjuk. A krémsajtot 5 dkg porcukorral, az olajjal, a tejjel, a citromlével és a tojások sárgájával simára keverjük. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd félidõben hozzászórjuk a porcukrot és kemény habbá verjük, ezután lazán összeforgatjuk a krémsajtos résszel.
- A masszát kétfelé osztjuk és az egyik felébe beleforgatjuk a vízzel elkevert teaport, majd elkezdjük a kétféle masszát a formába rétegezni : A forma közebépe teszünk 3 evõkanállal a sárga masszából, majd erre kanalazunk 3 evõkanállal a zöld masszából és ezt addig folytatjuk amíg az összes massza elnem fogy.
- A formát egy magasabb peremû tepsibe helyezzük és annyi forró vizet öntünk bele, hogy ellepje a forma felét. Kb 80 percig sütjük. Ha a torta elkészült a formában hagyjuk kihûlni, majd a tetejét porcukorral megszórva és ízlés szerinti gyümölccsel kínáljuk.