~ MARCIPÁNOS KOCKA ~

2017-05-14

sponsored links













Tavaly kaptam ezt a sütemény receptet Ilditõl, valamilyen újságból lett lefénymásolva, úgy adta tovább nekem is... Mivel kóstoló is jutott belõle, tudtam, hogy finom. Minden adott volt hozzá, így nekiláttam és megsütöttem. Nem okozott csalódást a saját gyártás sem, pont olyan jó lett mint amaz volt. Az árvácskát lehetett volna kandírozni is, de most ettõl tekintsetek el, mert nem volt hozzá se kedvem, se idõm... Igazi házi süti, vendégségre hangolva.


Hozzávalók a fehér piskótához: 2 tojás, 4 - 4 evõkanál cukor és liszt, csipet só. Kakaós piskótához: 2 tojás, 4 kanál cukor, 2 - 2 evõkanál liszt és kakaópor, csipet só. Marcipánkrémhez: 200 gr. nyers marcipán massza, 1-1 dl tejszín és tej, 2 evõkanál cukor, 200 gr. habtejszín. Csokoládékrémhez: 200gr. ét csokoládé, 20 gr. barna cukor, 200 gr. habtejszín.


Csatolom a fénymásolatot... Frappáns és érthetõ recept.




A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját nagyon habosra kikeverjük a cukorral. A fehér piskótánál a a sárgájához beleszitáljuk a lisztet, és közben óvatosan elkeverjük. A barna piskótánál összekeverjük a lisztet a kakaóporral, és ezt szitáljuk a sárgájához. Sütõpapírral bélelt, kb. 25 x 15 cm-es tepsiben külön- külön kisütjük õket. A sütõbõl kivéve kihûtjük a piskótákat és a sütõpapírt lehúzzuk róluk. A marcipánkrémhez feltesszük fõni a tejet, belereszeljük a marcipánt. Belekeverjük a kevés vízzel elkevert tejport, cukrot és összefõzzük. Kevergetve kihûtjük. Mikor kihûlt, akkor a tejszínt kemény habbá verjük és a marcipános krémbe forgatjuk. A csokoládékrémhez felolvasztjuk a csokit a barna cukorral, langyosra hûtjük. A tejszínt kemény habbá felverjük, két evõkanállal félre teszünk belõle a sütemény tetejére és a maradékot a csokikrémbe lazán beleforgatjuk. A piskótalapot tetszõleges sorrendben megkenjük az egyik krémmel, nálam alulra került a kakaós piskóta, erre jött a marcipános krém, majd a fehér piskóta és a végén csokoládékrém. A félretett habbal bevonjuk a sütemény tetejét, villával megcsíkozzuk,majd mehet a hûtõbe 2 órára. Tálaláskor kockára felvágjuk, ehetõ virággal díszítve kínáljuk.






Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2017/...

sponsored links

Keres?s