~ MANDUL?S EPRES KR?MTEKERCS ~

2023-06-06

sponsored links



 ?HOZZ?VAL?K?
Pisk?ta :
- 4 toj?sfeh?rje, csipet s?, 10 dkg cukor
- 1 tk citroml?, 20 g ?tk. kem?ny?t?, 1 ek liszt
- 5 dkg mandulapehely
Kr?m :
- 25 dkg mascarpone, 1 tasak van?li?s cukor
- 2 dl tejsz?n, 7 g ?tk. zselatin, 30 ml v?z
- 5 dkg porcukor, kb 20 - 25 dkg eper
- 1 tk sz?ntelen mandulaaroma

  • A s?t?t 160 ?C - ra meleg?tj?k, egy 30 * 30 cm - es tepsibe s?t?pap?rt v?gunk. A toj?sfeh?rj?t a s?val f?lig habb? verj?k, majd tov?bb verve fokozatosan hozz?sz?rjuk a cukrot ?s kem?ny habb? verj?k. Ezut?n hozz?keverj?k a citroml?t ?s a kem?ny?t?s lisztet. 
  • A massz?t a tepsibe sim?tjuk ?s megsz?rjuk a tetej?t mandul?val. kb 25  percig s?tj?k.
  • A kr?mhez a zselatint v?zben megduzzasztjuk, a kr?msajtot a cukrokkal kikeverj?k, majd hozz?adjuk a foly?sra meleg?tett zselatint, a habb? vert tejsz?nt, az arom?t ?s a feldarabolt epret.
  • A kih?lt pisk?t?r?l leh?zzuk a pap?rt, egyenletesen elkenj?k rajta a kr?met ?s ?vatosan feltekerj?k (a mandul?s fel?let k?v?lre ker?lj?n ). A tekercset s?t?pap?rba csomagoljuk ?s 3 - 4 ?r?ra h?t?be tessz?k. 



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2023/06/...

sponsored links

Keres?s