~ MAGYAROS, CSIRKE GALETTE ~
sponsored links
Könnyed nyári vacsora egy pohár, jópofa sör kiséretében.
A tészta omlós, a csirkehús szaftos, a hagyma és a tejföl pedig üde - kell - e ennél több, ebben a hõségben?
? HOZZÁVALÓK ? 4 db - hoz
Tészta : - 35 dkg liszt, 17 dkg vaj, 1 kk só, 1 kis poharas joghurt
Feltét : - fél kg csirkemell, 3 szál újhagyma, 1 nagypohár tejföl, magyaros grill krém, só, bors
- 1 tojás - a kenéshez
- A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat annyi joghurttal, hogy jól gyúrható legyen, majd összuk 4 felé és folpackba csomagolva tegyük hûtõbe.
- A csirkemellet vágjuk kisebb darabokra, nyomjunk rá, kb fél tubus grillkrémet keverjük jól össze és hagyjuk állni kb félóráig, majd forró vasserpenyõbe süssük puhára.
- A tésztát, lisztezett felületen nyújtsuk kb 25 cm -es átmérõjû lappá, majd helyezzük át, egy sütõpapírral bélelt tepsibe ( nekem, elfért kettõ egy gáztepsibe ). Kenjük meg 3 ek tejföllel ( a szélét kb 3 cm - re hagyjuk üresen ), halmozzuk rá a hús 1 / 4 - ét, majd szórjuk meg, a karikára vágott hagymával és hajtsuk vissza a tészta szélét, néhol összecsípve.
- A tésztaszélt kenjük le felvert tojással.
- Így járjunk el a másik 3 galettel is majd tegyük elõmelegített 200 °C - on süssük szép pirosra.