~ MAGVAS SÓS KALÁCS ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
- 45 dkg liszt
- 2 dkg friss élesztõ
- 1 mk cukor
- 1 ek só
- 1 tojássárgája
- 5 dkg olvasztott vaj
- kb 2 dl langyos tej
- 2 ek Ataisz 4 magvas magkeverék + a szóráshoz
- 1 tojássárgája - a kenéshez
- Az élesztõt kevés cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összeszitáljuk a sóval, hozzákeverjük a magokat, hozzáadjuk a felfutott élesztõt, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a langyos tejet. Alaposan kidagasztjuk és letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
- Ha a tészta megkelt 3 vagy 4 gombócot formálunk belõle és egyenként kb 60 cm - es rúddá sodorjuk, majd 3 vagy 4 - es fonással megfonjuk. a kalácsot. A tetejét lekenjük tojássárgájával és megszórjuk magokkal. Kb 30 percig pihentetjük, majd 180 °C - os sütõben szép pirosra sütjük.