~ M?ZESPUSZEDLIS CITROMTORTA ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
Alap :
- 30 dkg puszedli, 12 dkg olvasztott vaj
Kr?m :
- 4 dl tej, 1 tasak tejsz?n ?z? pudingpor
- 2 citrom reszelt h?ja, 2 toj?ss?rg?ja
- 1 ek citroml?, 10 dkg porcukor
- 10 dkg l?gy vaj
Citromzsel? :
- 1 dl citroml?, 50 ml v?z, 3 ek cukor
- 3 db lapzselatin
- p?r csepp s?rga ?telfest?k
- A kr?mhez 1 dl tejben sim?ra keverj?k a pudingport ?s a toj?ss?rg?j?t. A marad?k tejet felforraljuk, majd keveset a toj?sos pudingos tejhez ?nt?nk. A kever?ket vissza?ntj?k a forr? tejhez ?s alacsony l?ngon, ?lland? kever?s mellet s?r? kr?mm? f?zz?k, hozz?keverj?k a citromh?jat, majd a kr?met folpackkal letakarjuk ?s kih?tj?k.
- A puszedlit egy k?ses apr?t?val morzs?s ?llag?ra dar?ljuk, hozz?keverj?k a vajat, majd egy 22 cm - es s?t?pap?rral b?lelt, kapcsos tortaforma alj?ba nyomkodjuk. H?t?be tessz?k dermedni.
- A porcukrot a vajjal ?s a citroml?vel kikeverj?k, ezut?n 2 - 3 r?szletben ?sszedolgozzuk a pudinggal. A kr?met a puszedlis alapra sim?tjuk ?s h?t?be tessz?k dermedni.
- A zsel?hez a zselatinlapokat hideg v?zbe ?ztatjuk, a torta k?r? tortakarik?t helyez?nk. A citroml?t a v?zzel, cukorral felforraljuk, az ?telfest?kkel megsz?nezz?k ?s hozz?adjuk a kinyomkodott zselatinlapokat. Addig kevergetj?k am?g a zselatin elolvad, majd a langyosra h?lt zsel?t r??ntj?k a kr?mre. H?t?ben dermesztj?k, majd f?lbev?gott citromkarik?kkal d?sz?tj?k.