~ M?KOS M?ZESKAL?CSOS JOGHURT PITE ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
T?szt?hoz :
- 30 dkg liszt, 18 dkg hideg vaj / margarin
- 8 dkg porcukor, csipet s?, 4 toj?ss?rg?ja
- 1 tasak s?t?por, 1 / 2 ek m?zeskal?cs f?szerkever?k
T?ltel?khez :
- 1 doboz g?r?g joghurt ( 400 g ), 1 tasak van?li?s cukor,
- 1 citrom reszelt h?ja, 1 tasak van?li?s pudingpor ( f?z?s ) , 3 ek dar?lt m?k
- 4 toj?sfeh?rje, 10 dkg porcukor, p?r csepp citroml?
- A t?szt?hoz, a sz?raz hozz?val?kat ?sszevegy?tj?k, majd gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk benne a vajat, hozz?adjuk a toj?sok s?rg?j?t ?s az eg?szet ?sszegy?rjuk. A t?szt?t k?tfel? osztjuk ?s folpackba csomagolva legal?bb 2 ?r?ra az egyiket h?t?be, a m?sikat m?lyh?t?be tessz?k.
- A s?t?t 180 ?C - ra el?meleg?tj?k.
- A t?ltel?khez a toj?sfeh?rj?t a citroml?vel elkezdj?k felverni ?s amikor m?r f?lig felver?d?tt apr?nk?nt hozz?kanalazzuk a porcukrot ?s tov?bb verve kem?ny habb? verj?k. A joghurtot a t?bbi hozz?val?val kikeverj?k ?s ?sszeforgatjuk a toj?shabbal.
- A h?t?b?l kivett t?szt?t egy 20 * 30 cm - es s?t?pap?rral b?lelt tepsibe ny?jtjuk, r?sim?tjuk a kr?met ?s nagylyuk? reszel?n r?reszelj?k a fagyos t?szt?t. Kb 35 - 40 perc alatt megs?tj?k.
- A s?tem?nyt hagyjuk teljesen kih?lni, majd felszeletelve porcukorral lesz?rva t?laljuk.