~ M?KOS M?ZES SZELET ~
sponsored links
?HOZZ?VAL?K?
T?szta :
- 12 dkg margarin, 12 dkg m?z, 6 g sz?dabikarb?na
- 3 toj?s, 10 dkg cukor, 18 dkg liszt
Kr?m :
- 3 dl tej, 1 tasak van?li?s pudingpor
- 2 dl tejsz?n, 3 ek porcukor, 1 narancs reszelt h?ja,
- 3 ek dar?lt m?k, 7 g ?tk. zselatin 30 ml v?z
- A t?szt?hoz a vajat a m?zzel egy nagyobb fal? l?basban ?sszeforraljuk, ezut?n hozz?adjuk a sz?dabikarb?n?t ?s folytonos keverget?s mellett ( vigy?zat, mert nagyon felhabzik ) alacsony l?ngon addig forraljuk, am?g sz?p karamelles sz?nt nem kapunk. A kever?ket egy ?veged?nybe ?t?ntj?k ?s kih?tj?k.
- A s?t?t 170 ?C - ra el?meleg?tj?k. A toj?st habosra keverj?k a cukorral, majd tov?bb habos?tva hozz?adjuk a m?zes kever?ket ?s hozz?szit?ljuk a lisztet, ezut?n a massz?t egy kb 28 * 30 cm - es s?t?pap?rral b?lelt tepsibe sim?tjuk ?s kb 18 perc alatt megs?tj?k.
- A kr?mhez megf?zz?k a tejben a pundingport, majd egy t?lk?ba ?ntj?k ?s frissen tart? f?li?val letakarva kih?tj?k. A zselatint a v?zben megduzzasztjuk, majd mikr?ban foly?s ?llag?ra meleg?tj?k.
- A tejsz?nt a porcukorral habb? verj?k, majd kisebb adagokban hozz?dolgozzuk a pudingot ?s hozz?keverj?k a m?kot ?s a zselatint.
- A t?szt?t hossz?ban kett?v?gjuk megt?ltj?k a kr?mmel ?s h?t?be tessz?k egy ?jszak?ra. M?snap hossz?k?s szeletekre v?gva porcukorral megsz?rva t?laljuk.