~ M?KOS GUBA TEKERCS ~
sponsored links
T?szta :
- 40 dkg liszt, 20 g friss ?leszt?, 1 tk cukor, 3 ek porcukor, 1 kk s?
- 50 ml ?tolaj, 1 toj?ss?rg?ja, kb 250 ml langyos tej
- 1 toj?s - a ken?shez
T?ltel?k :
- 4 szikkadt kifli, 6 dl tej, 1 tasak van?li?s pudingpor
- 3 ek cukor, 15 dkg dar?lt m?k
- kb 8 ek baracklekv?r
- A t?szt?hoz az ?leszt?t kev?s tej ?s a cukor kever?k?ben felfuttatjuk. A lisztet t?lba szit?ljuk, hozz?keverj?k a s?t, a porcukrot, hozz?adjuk a felfutott ?leszt?t, a toj?ss?rg?j?t, az olajat, a tejet ?s t?szt?t dagasztunk bel?le. Ezut?n letakarva, meleg helyen a dupl?j?ra kelesztj?k.
- A t?ltel?khez a kiflit felkarik?zzuk, a pudinport megf?zz?k a tejben, hozz?keverj?k a cukrot ?s m?g melegen ?sszekeverj?k a kiflivel. Ha a kifli m?r j?l beszivta mag?ba a pudingot, hozz?forgatjuk a m?kot.
- A megkelt t?szt?t k?tfel? vessz?k ?s kb 30 * 40 cm - es nagys?g?ra elny?jtjuk, megkenj?k 2 ek lekv?rral ?s elter?tj?k rajta a m?kos kifli fel?t. R?kanalazunk m?g a lekv?rb?l ?s a t?szt?t a hosszabbik oldal ment?n feltekerj?k. A tekercset hajt?ssal lefel? s?t?pap?ros tepsibe tessz?k, majd ?gy tesz?nk a m?sik adag t?szt?val is.
- A tekercsek tetej?t lekenj?k toj?ssal, 20 percig kelesztj?k, majd 180 ?C - ra meleg?tett s?t?ben kb 25 - 30 perc alatt megs?tj?k.