~ M & M EMELETES CSOKOLÁDÉ TORTA ~

2014-09-22

sponsored links












11 éves lett az én kis lánykám... Ismét eltelt egy év egészségben és boldogságban. Külön kívánság volt ez a torta, ami már egy kicsit nagylányosabb az elõzõ évek tortáihoz képest. Úgy vélem elhagytuk a forma tortákat és búcsút intettünk az állatos, kastélyos, rózsaszín, habos-babos korszaknak... Valahol furcsa, de nem meglepõ már ebben a korban. Izgalommal vásároltuk együtt a tortához valókat és nem kellett már titokban, dugdosva megsütni a szülinapi édességet. Együtt tüsténkedtünk a konyhában, szuper módon a kezem alá dolgozott, mint egy igazi kis kukta. A végeredmény csodás lett és nagyon tetszett neki. Egy hatalmas, emeletes, nagyon csokis torta született, M&M cukorkákkal és Kit-Kat nápolyival szegélyezve. 



Hozzávalók: Egy 3 illetve 5 tojásból sütött kerek, kakaós piskóta torta / 8 tojás, 18 dkg liszt, 6 dkg keserû kakaópor, 24 dkg cukor, 1 csomag sütõpor, 8 evõkanál víz, 1 csipet só /. Krém: 1 csomag Oetker fekete kakaós pudingpor, 10 dkg tea vaj, 25 dkg mascarpone krém, 3,5 dl tej, 20 dkg keserû csokoládé, 1 csomag vaníliás cukor, 4 kanál kekserû kakaópor, 4-5 kanál porcukor. Díszítés: 5 dupla csomag Kit-Kat nápolyi szelet, 4 nagy zacskó M&M cukorka, 1 méter színes szalag, gyertya.



A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vizet is. Elkeverjük. A lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütõporral, majd a tojásos masszához keverjük. A tojások fehérjéjét kemény habbá felverjük egy csipet sóval, majd lazán beleforgatjuk a tojáshabot a kakaós krémbe. Sütõpapírral kibélelünk egy kb. 25 cm-es és egy kisebb, kb. 20 cm-es kerek tortaforma alját és a piskóta masszát belesimítjuk mindkét formába. Elõmelegített sütõben, 175 C-on, készre sütjük a piskóta alapokat. Mikor megsültek, kihûtjük és a formából kiborítjuk õket. Lapjában elfelezzük mindkét tésztát. Míg sül és hûl a piskóta, addig elkészítjük a kakaós tölteléket. A  csokoládét vízgõz felett megolvasztjuk, majd kihûtjük, a pudingot megfõzzük és azt is teljesen kihûtjük. Mikor kihûlt mindkettõ, a többi hozzávalóval együtt, habos krémet keverjük belõlük. A kész krémmel betöltjük a tortákat. A kisebb tortát ráhelyezzük a nagyobb tortára, majd egy kevés krémmel bevonjuk mindkét torta oldalát és tetejét. Az alsó torta oldalára felrakjuk kõrben a nápolyi szeleteket és a torta tetejére szórjuk a cukorkákat. Szalaggal rögzítjük az alsó tortát, majd a felsõ tortát díszítjük a gyertyákkal... Tálalásig hûvösben tartjuk.










Folytats a blogon ... illeskriszkonyhaja.blogspot.com/2014/...

sponsored links

Keres?s