~ LUSTA RÉTES ~

2014-06-01

sponsored links





 Ismerõs ugye ? - olaszo. - ba készült, na de most nem én utazom, hanem a lányom tölt el pár hetet az apukájánál és neki sütöttem, mert bizony nagyon szereti. 
Most hagyományosan, gyümölcs nélkül készült, a recept pedig még lánykoromból való.


? HOZZÁVALÓK ?
- 40 dkg liszt, 25 dkg porcukor, 1 / 2 cs sütõpor, csipet só, 10 dkg vaj, 4 tojás, 6 dl tej, 3 ek tejföl, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 50 dkg túró

- Egy kb 28 x 40 - es tepsit vastagon kivajazunk.
- A lisztet összevegyítjük a cukorral, sóval, sütõporral és a keverék felét, egyenletesen beleszórjuk a tepsibe.
- Rámorzsoljuk a túrót, majd megszórjuk vaníliás cukorral és ráreszelünk egy citrom héját.
- Erre kerül a lisztes keverék másik fele.
- A tojást, tejfölt és a tejet jól kikeverjük és ráöntjük a lisztes keverékre, végül rávagdossuk a vajat.
- Villával kicsit áthúzogatjuk, hogy alulra is kerüljön a tejes keverékbõl.
- Hagyjuk állni kb 10 percet és elõmelegített 180 °C - on szép pirosra sütjük.



Folytats a blogon ... juditkakonyhaja.blogspot.com/2014/06/...

sponsored links

Keres?s