~ LEVENDULÁS LEKVÁROS RÁCSOS ~
sponsored links
Tészta :
- 28 dkg liszt
- 20 dkg burgonya
- 10 dkg porcukor
- 1 / 2 tasak sütõpor
- 1 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 12 dkg zsír
- csipet só
- 1 tojás sárgája
Töltelék :
- kb 35 - 40 dkg baracklekvár
- levendulavirág
továbbá : - 1 tojás - a kenéshez
- A burgonyát sós vízben puhára fõzzük, majd megpucoljuk a héjától és burgonyanyomón áttörjük.A lisztet összevegyítjük a cukrokkal, a sóval, a sütõporral, majd hozzáadjuk a kihûlt burgonyát, a citromhéjat, összemorzsoljuk a zsírral és a tojássárga hozzáadásával tésztává gyúrjuk. Azután folpackba csomagolva, félórán át hûtõben pihentetjük.
- A pihentetett tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felét egy kb 20 x 30 - as sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk úgy, hogy legyen egy kis pereme is. Rákenjük a lekvárt és megszórjuk levendulavirággal.
- A megmaradt tésztából vékony, hosszú rudakat sodrunk, kettõt - kettõt összecsavarunk és berácsozzuk vele a süteményt. Felvert tojással lekenjük a tésztát és 180 °C - on, kb 25 - 30 perc alatt készre sütjük.