~ LASAGNE TORTELLINI ~
sponsored links
?HOZZÁVALÓK?
- 40 dkg tortellini ( nálam spenótos ricottás )
- 1 doboz aprított paradicsomkonzerv
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 tk olasz fûszerkeverék
- 1 kk cukor
- 2 ek olívaolaj
besamel :
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
- 0 , 5 dl tej
- só, bors
- õrölt szerecsendió
továbbá : - reszelt parmezán
- A finomra vágott hagymát az olajon megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, ízesítjük és sûrû ragu állagúvá fõzzük.
- A besamelhez, megolvasztjuk a vajat, hozzászórjuk a lisztet és világosra pirítjuk, azután felöntjük tejjel és simára keverjük. Ízesítjük és állandó kevergetés mellett, addig fõzzük amíg besûrûsödik.
- Egy hõálló tálat kivajazunk, belekanalazzuk a paradicsom felét, elhelyezzük rajta a fele tortellinit és rákanalazzuk a besamel mártás felét. Megszórjuk sajttal, ismét paradicsom, tortellini és besamel. A tetejét megszórjuk sajttal és 180 °C - on, kb 20 - 25 percig sütjük.