~ KÖRTÉS PITE ~
sponsored links
Tészta :
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg finomliszt
- 1 ek porrá õrölt xilit
- 12 dkg vaj
- csipet só
- 1 tojás
- 1 - 2 ek hideg víz - szükség esetén
Töltelék :
1 kg körte
- 2 - 3 ek xilit vagy cukor
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 1 kk õrölt szegfûszeg
- citromlé
- A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összeállítjuk, majd folpackba csomagolva 1 órára hûtõbe tesszük.
- A körtét meghámozzuk, kimagozzuk és kockára vágjuk. Azután átforgatjuk citromlében, hozzáadjuk az édesítõt, a szegfûszeget és a pudingport, majd alaposan összekeverjük.
- A pihentetett tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felével kibélelünk egy kb 22 cm - es piteformát, az alját villával megszurkáljuk és ráhalmozzuk a körtét. A maradék tésztát miután kinyújtottuk, felcsíkozzuk és berácsozzuk vele a pite tetejét.
- Az elkészített pitét 15 percre a mélyhûtõbe tesszük, azután 180 °C - on kb 40 perc alatt készre sütjük.